R-EPD implementatie

R-EPD implementatie

Een ZZP’er uit het FIT Network maakt kwartier en draagt zorg voor de implementatie van een R-EPD.

Opdrachtgever

Onze klant is een revalidatiecentrum, in het oosten van het land. Het gaat om een centrum dat gespecialiseerd is in revalidatiekundige behandeling en zorg met behandelprogramma’s voor uiteenlopende diagnosegroepen.

De organisatie bestaat uit een aantal organisatorische eenheden, ook wel resultaat verantwoordelijke eenheden genoemd waarin behandelaars, revalidatieartsen en verplegers / verzorgenden werkzaam zijn onder leiding van een proces manager en een medisch coördinator.

De uitdaging

De organisatie heeft in 2014 gekozen voor de implementatie van een R-EPD pakket. Een pakket voor een elektronisch patiëntendossier, specifiek gericht op de revalidatiezorg. Dit project viel gedurende de selectiefase onder de verantwoordelijkheid van de controller.
Echter nadat de pakketselectie had plaatsgevonden, was het zaak om slagvaardig te werk te gaan. Hierbij ontbrak het aan kennis en kunde op het gebied van programmamanagement. FIT People is op dit moment gevraagd om in eerste instantie een kwartiermaker te introduceren, met als doelstelling om deze persoon te laten doorstromen naar de rol van programmamanager.

Het resultaat

Dankzij de inzet van een kwartiermaker uit het FIT Network, zijn de scope, de doelstellingen en de randvoorwaarden inzichtelijk gemaakt en geformuleerd. Het implementatieplan is opgesteld en de project governance is opgezet. De organisatie is klaar om te starten met de daadwerkelijke implementatie. En onze kwartiermaker? Die vervult op dit moment de rol van programmamanager. Een job well done dus.

Ook werken via FIT People? Schrijf je in of neem contact op