Quickscan zorgverlener

Quickscan zorgverlener

QuickScan binnen de zorgverlening gericht op verbetermogelijkheden op het gebied van efficiëntie.

Opdrachtgever

Onze opdrachtgever is een zorgverlener op het gebied van antistolling met een regiofunctie in het westen van Nederland. De organisatie bestaat voor een groot deel uit medisch adviseurs en artsen. De sector is op dit moment aan grote veranderingen onderhevig. Deze veranderingen hebben een grote impact op de bedrijfsvoering en financiering.

De uitdaging

Onze opdrachtgever heeft FIT People gevraagd om advies uit te brengen met betrekking tot de mogelijkheid om maatregelen te treffen die de efficiëntie van de organisatie verbetert, op basis van een QuickScan. Het doel van de QuickScan was het vaststellen van de mate van de inefficiëntie in de organisatie en binnen welke processen de efficiëntie slagen te bereiken zijn. Focus ligt hierbij op kwaliteit, kosten en het werkklimaat.

Het resultaat

Het FIT team heeft een rapport uitgebracht, dat uitgebreid is besproken. Uiteraard zijn wij met onze opdrachtgever in gesprek gebleven. Het geeft ons voldoening om te zien dat onze adviezen in de praktijk daadwerkelijk opvolging krijgen. Dan zijn wij dus pragmatisch genoeg aan het werk geweest. Er wordt op dit moment actief nagedacht over de introductie van competentiemanagement. Hiertoe hebben wij onze klant in contact gebracht met één van onze partners uit ons FIT Network. Daarnaast zijn de eerste stappen gezet om meer inzicht te krijgen op het gebied van bedrijfsvoering. En FIT People brengt binnenkort een offerte uit voor een vervolgtraject. Dan gaan we aan de slag op het gebied van performance management.

Ook werken via FIT People? Schrijf je in of neem contact op